Sambaran

klem

Sambaran Fighting System is een systeem dat is ontwikkeld door Guru Stephen Ghazi. In dit systeem leer je op een praktische manier jezelf te verdedigen met technieken, tactieken en principes vanuit verschillende stijlen. Binnen dit systeem is er geen vaste vorm of technieken die je hoeft te onthouden.

Door de training leer je het lichaam op de juiste manier te laten reageren wanneer dat nodig is met alles wat werkt voor jou (zelfde principe als Jkd) Je leert boksen, trappen, korte handtechnieken en wapens op een slimme en directe manier te gebruiken. Sambaran betekent doelgericht vechten, dit houdt in dat je alle overbodige bewegingen weg laat en zo snel mogelijk de aanvalspunten van de tegenstander raakt. Binnen dit systeem draait het om overleven met totale vrijheid in vorm en beweging. Een aantal traditionele loopvormen worden beoefend met als doel om een goede basis te ontwikkelen.

De Sambaran les wordt regelmatig gecombineerd binnen de gewone lessen met uitzondering van de Ninjutsu training, voornamelijk wordt Sambaran op dinsdagavond getraind. Regelmatig worden er ook workshops/seminars gegeven maar privé trainingen zijn uiteraard ook mogelijk.

Wat is de betekenis van de naam

Sambar = raken of treffen, in snelle vaart, flitsend aanvallen.
Sambaran = aanval, doelwit, greep, klap, prooi en slag

De naam kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden, maar als uitgangspunt gebruiken we voornamelijk de betekenis;

“doelgericht aanvallen op een snelle flitsende manier”.

[metaslider id=1022]

%d bloggers liken dit: