Kickboksen

Jun Fan Kickboksen is een onderdeel van het Jeet Kune Do Curriculum. Binnen de training van Jun Fan Kickboksen word er voornamelijk gebruik gemaakt van boks oefeningen gecombineerd met traptechnieken, knieën en elleboog aanvallen. Jun Fan Kickboksen is sterk gebaseerd op westers boksen en de meer traditionele trapmethodes die in andere vechtsporten worden gevonden. Het is een prima ‘basis’-systeem voor iedereen die zich later wil verdiepen in de JKD-concepten.

De kunsten die Jun Fan Kickboxing beïnvloedden, waren van veel verschillende stijlen en oorsprongen. Western Boxing, Thai Boxing, French Savate, Filipino Sikaran, Northern en Southern Chinese Gung Fu. In 1970 voegde Sifu Dan Inosanto Filipijns boksen (Panantukan) toe aan het curriculum.

Het principe welke wij hanteren binnen het Jun Fan kickboksen komt vanuit het Jeet Kune Do en dat is, “Adapt what is useful, reject what is useless, and add what is specifically your own.”

Jun Fan Kickboksen is niet gericht op  wedstrijden, het is ontwikkeld voor de straat ter zelfverdediging.

Binnen de training maken wij gebruik van handschoenen, scheenbeschermers en een bitje. Deze zijn niet direct verplicht om mee te mogen doen.  De training is elke woensdag van 19:00 tot 20.00.  (zie rooster)

(Deze pagina zal nog verder uitgebreid worden met informatie).

%d bloggers liken dit: